için kaldı

Saraybosna’nın kalbinde açılış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek'teydi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Saraybosna’nın kalbinde açılış

Erdoğan, Kovaçi Şehitliği’nde Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaretinin ardından ‘Saraybosna'nın kalbi’ olarak nitelendirilen Başçarşı Meydanı'na geldi. Erdoğan burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Saraybosna’nın kalbinde açılış - Resim : 1

Erdoğan cuma namazının ardından, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kapsamlı bir restorasyondan geçirilen klasik Osmanlı dönemi camilerinden Başçarşı Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, açılışta, “Bu abidevi eser, aradan geçen 5 asırlık sürede, yangınlar, savaşlar, yıkımlar görmüştü. Camimiz en son ve ağır darbeyi 1992-1995 yıllarındaki savaş sırasında almıştı. Saraybosna'nın sembolü olan bu eserini tekrar eski görkemine kavuşturduk” diye konuştu.

Saraybosna’nın kalbinde açılış - Resim : 2

Emine Erdoğan, Aliya İzzetbegoviç Vakfı’nı ziyaret etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER