için kaldı

NATO zirvesi öncesi uyarı... Moskova: Üçüncü ülkeler karışmasın

24 Mart’taki NATO zirvesi öncesi Kremlin’den üçüncü ülkelerin Ukrayna’ya dahil olmaması yönünde uyarı geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
NATO zirvesi öncesi uyarı... Moskova: Üçüncü ülkeler karışmasın

RUSYA, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği askeri müdahalenin 26’ncı gününde üçüncü ülkeleri savaşa dahil olmamaları konusunda uyardı. Moskova’nın bu açıklama ile Polonya’yı hedef aldığı üzerinde duruluyor. Moskova’dan bu açıklama, 24 Mart’ta Brüksel’de yapılacak olağanüstü NATO zirvesi öncesinde geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Ukrayna’daki sürece üçüncü tarafların müdahale girişiminin tarafımızdan son derece olumsuz karşılanacağı bilinmeli. Bu hususta özel harekâtın başladığı 24 Şubat günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyayı konuşmasıyla uyarmıştı. İlgili ülkelerin konuşmasını bir kez daha dikkatle okumasını önemle tavsiye ederim” dedi. Putin, bu konuşmasında NATO başta olmak üzere üçüncü bir devletin Ukrayna’ya müdahil olması durumunda Rusya’nın karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu dile getirmişti.

POLONYA BARIŞ GÜCÜ İSTİYOR

NATO zirvesi öncesinde Varşova’dan alınan duyumlara göre 2 milyon Ukraynalı mülteciyi kabul eden Polonya, yaşanan insanlık dramına “dur” denmesini istiyor. Polonya hükümeti, 24 Mart NATO zirvesinde Ukrayna’ya barış gücü gönderilmesini gündeme getirecek. Varşova’nın niyeti hakkında Amerikan CNN televizyonuna açıklama yapan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Greenfield, “Biz bu krizin ABD’yi içine çekecek savaşa dönüşmesini istemiyoruz. NATO’da Polonya’nın önerileri hakkında nasıl karar alınacağını söylemek zor. Tabii başka ülkelerin NATO dışında Ukrayna’ya asker gönderme konusunda kararı kendilerinin vermesi gerekecek” açıklamasını yaptı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER