için kaldı

454 FETÖ’cünün mal varlığı donduruldu

Terörizmin finansmanının önlenmesi kapsamında firari 454 FETÖ’cü ile PKK/KCK terör örgütü üyesi 108, DEAŞ, El Kaide gibi radikal dinci terör örgütü üyesi 119 ve DHKP-C, MLKP gibi sol terör örgütlerine üye 89 kişi olmak üzere 770 kişi ile kuruluş yeri ABD olan Niagara Vakfı’nın (Niagara Foundation) mal varlıkları donduruldu. Mal varlıkları dondurulanlar arasında 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz, eski savcı Zekeriya Öz, Uğur Mumcu suikastinin bombacısı Oğuz Demir gibi isimler yer alıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
454 FETÖ’cünün mal varlığı donduruldu

ADİL ÖKSÜZ, ZEKERİYA ÖZ

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla mal varlıkları dondurulan 454 FETÖ’cü arasında Adem Yavuz, Adil Öksüz, Ahmet Sait Yayla, Asım Yıldırım, Aydoğan Vatandaş, Ayhan Bermek, Tarık Toros, Rızanur Meral, Kemal Öksüz, Hüseyin Mercan, Cihan Kansız, Bülent Keneş, Atalay Candalen, Ayhan Falakalı, Celal Kara, Cevheri Güven, Ekrem Tufan Aytav, Said Sefa, Tuncay Opçin, Zekeriya Öz ve Emrullah Uslu gibi isimler de var. Bu listedeki Ayhan Bermek ve Rızanur Meral gibi isimlerin büyük malvarlıkları olduğu biliniyordu. Meral, FETÖ’nün iş adamları örgütü TUSKON’un başkanlığını yapmıştı.

Alınan karara karşı yargıda itiraz yolu açık.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER