Bütçe Yönetimi İçin Bunları Yapın

İşte size bütçe yönetimi için birkaç ipucu:

PARADURUMU PARADURUMU
Bütçe Yönetimi İçin Bunları Yapın

  • Bütçelemenin ilk adımı, ne kadar para kazandığınızı bilmek. İster yarı zamanlı bir işten bir geliriniz olsun, ister ev işleri için aylık bir ödeneğiniz olsun, her ay kazandığınız para miktarını toplamanız gerekir. Bu sayı her ne ise, harcamalarınız ve birikimleriniz için bir rehber olarak kullanın. Bu toplam aydan aya değişiyorsa, güvenli tarafta havalandırın ve daha küçük miktara bağlı kalın.

  • Bir sonraki ipucu, bütçe kategorilerinizi oluşturmak. Kategoriler oluştururken iki ana kategoriyi aklınızda bulundurun: birikim ve harcama. Bu iki kategori altında, paranızı harcayacağınız farklı harcamaları listeleyin. 

  • Tüm kategorilerinizin bir listesine sahip olduğunuzda, her biri için ne kadar para ayrılacağını belirlemenin zamanı geldi. Bunu çeşitli bütçeleme yöntemleri kullanarak yapabilirsiniz. Aşağıda bütçenizi nasıl yapacağınıza dair formülleri bulabilirsiniz.

    https://www.paradurumu.com/butce/butce-formulu-haberi-7691

  • Artık bir bütçe yöntemine karar verdiğinize göre, harcamaya başlamadan önce her zaman birikimlere katkıda bulunmak akıllıca olur. Tasarruf etmeden önce harcamaya başlarsanız, bir ay boyunca bütçenizi boşa harcama ve biriktirecek hiçbir şey kalmama ihtimali var. Tasarruf eylemine öncelik vererek, paranızla disiplin uygular ve ilk etapta planladığınız bütçeye bağlı kalmayı kolaylaştırırsınız.

  • Paranız için hedeflere sahip olmak, kendinizi bütçenize bağlı kalmaya motive etmenin harika bir yoludur. Belki de kendi arabanız veya arkadaşlarınızla yapacağınız bir gezi için para biriktiriyorsunuzdur. Hedefleriniz ne olursa olsun, bütçenizi korur, iyi tasarruf ve harcama alışkanlıklarını sürdürürseniz, onlara kısa sürede ulaşırsınız.

  • Bir başka yararlı bütçeleme ipucu, harcama alışkanlıklarınızı izlemeye başlamak. Haftalık harcamalarınızı izlemek için Moneye kullanabilirsiniz. Alışkanlıklarınızı takip ederek, daha fazla birikim yapmak için yaşam tarzı değişimleri yapıp yapamayacağınızı anlayabilirsiniz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER