için kaldı

TÖSSFED Başkanı Birol Aydın: "Tokyo'dan madalya ile döneceğimize inanıyoruz..."

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "Tarihimizde ilk defa üç özel sporcumuzla paralimpik oyunlarında ülkemizi ve federasyonumuzu temsil edeceğiz. Ülkemize madalya getireceğimize inanıyoruz." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TÖSSFED Başkanı Birol Aydın: "Tokyo'dan madalya ile döneceğimize inanıyoruz..."

Birol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na kota alan Fatma Damla Altın, Esra Bayrak ve Mihriban Korkmaz'ın isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdığını, bu başarılarının da altın madalya ile taçlanacağına inandığını belirtti.

Kadın Para Atletizm Milli Takımı'nın VIRTUS Dünya Şampiyonası'nda birincilik elde etmesiyle bir hayalin gerçekleştiğini dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Bu başarılar, Sayın Cumhurbaşkanımızın engellilere vermiş olduğu destekten kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanımızın engellileri kucaklamasıyla, engellilere verilen desteklerle artık bütün imkanlarımız var. Bu çocuklar yıllar önce, evlerinde kapalı, okula gitmeyen, spor yapmayan, 'Bunlardan bir şey olmaz' diye düşünülen çocuklardı. Esra Bayrak Samsun'un, Fatma Damla Tekirdağ'ın, Mihriban Korkmaz Gümüşhane'nin bir köyünden, okuma yazma bilmeyen, biraz zor öğrenebilen çocuklardı. Cumhurbaşkanımızın "Bu çocuklarımız da öğretmen olacaklar, spor yapacaklar, okula gidecekler" demesiyle, devletimizin verdiği desteklerle, engelliler kabuğunu kırarak sokaklara çıkmaya başladı. Önceki yıllarda engelli çocuğu olan köylü Ahmet amca da profesör Mehmet amca da çocuğunun engelli olduğunu söylemeye utanıyordu. Artık bu utanç duvarı kırılarak, 'Benim çocuğum da bir şey yapabilir' denilince, bugün Paralimpik Oyunları'na ilk kez Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, atletizmde 3 sporcu gönderir duruma geldi ve pandemi koşullarına rağmen bu başarıya ulaştık. Pandemi döneminde sporcuların bağışıklık sistemi daha kötü oldu, daha çok hastalandılar ama buna rağmen 3 kota hakkı elde ettik."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER