Putin: Washington Kiev’i kullanıyor

Ukrayna krizinin çözümü için diplomatik çabalar devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova ve Batı’nın “bir çözüm bulacağına dair umudu olduğunu fakat kolay olmayacağını” söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Putin: Washington Kiev’i kullanıyor

Washington’u “Rusya’yı silahlı çatışmaya sokarak frenlemek için Kiev’i araç olarakkullanmkla itham eden Putin, Batı’nın Moskova’nın güvenlik endişelerinin görmezden gelmeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Putin,“NATO ve ABD’den gelen yazılı yanıtları dikkatlice analiz ediyoruz. Fakat daha şimdiden endişelerimizin umursanmadığı ortada” ifadelerini kullandı. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, telefonla görüştüğü Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’dan “Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme niyeti yoksa, sınırdaki askeri birliklerin geri çekilmesini” istedi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada 30 dakika süren görüşmede Lavrov’un “kısa süre içinde gerginliğin azaltılması yönünde bir sinyal vermediğini” belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER