Yürüyerek Avusturya'ya gidiyorlar

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Keleti istasyonunda bekletilen yüzlerce sığınmacı yürüyerek Avusturya'ya gitmeye başladı.

F5HABER F5HABER
Yürüyerek Avusturya'ya gidiyorlar

Batı Avrupa ülkelerine gitmek isteyen ve halen başkent Budapeşte'deki Keleti istasyonunda bekleyen yüzlerce sığınmacı yürüyerek bölgeyi terk etmeye başladı.

AFP, Macar polisinin yürüyen sığınmacılara müdahale etmediğini aktardı. Yürüyerek Avusturya'ya ulaşmaya çalıştığı belirtilen sığınmacıların sayısının 1000'in üzerinde olduğu belirtiliyor. Öte yandan Bicske kasabasına götürülen yüzlerce sığınmacı, burada kayıt altına alınmamak için tutuldukları kamptan kaçtı. Macaristan polisi tarafından yapılan açıklamada, "300 yasadışı göçmen saat 11.30'da (TSİ 12.30) Roszke göçmen toplama noktasındaki tel örgüleri aşarak M5 otoyoluna doğru koşmaya başladı. Polisler, bu grubu tutuklamak için gerekli adımları atmıştır" denildi.

Sputnik'in aktardığı habere göre yetkililer ayrıca, Sırbistan sınırındaki Roszke sınır kapasının kapatıldığını duyurdu.Sırbistan haber ajansı MTI, Bicske'deki ikinci bir kamptan da kaçan sığınmacılar olduğunu duyurdu.

POLİSİN YETKİLERİ ARTIRILDI

Macaristan parlamentosu ise sığınmacı akınına karşı önlemler almaya devam ediyor. Parlamentoda bugün kabul edilen bir dizi kanunla, sığınmacılara müdahale eden polisin yetkileri attırıldı. Ayrıca Macaristan'a yasadışı yollarla giriş yapan kişilere verilen cezaların arttırılmasına karar verildi. Buna göre, Macaristan'a yasadışı şekilde giriş yapan göçmenler üç yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek.

Budapeşte hükümeti, daha önce de sığınmacı akınını engellemek için sınırına devasa bir duvar inşa etmiş, ancak bu duvar Batı Avrupa ülkelerine gitmek isteyen binlerce sığınmacının Macaristan'a ulaşmasını engellememişti. Yaklaşık 2000 bin sığınmacı, Macaristan yönetimi tarafından kapatılan Keleti istasyonunda iki gün boyunca bekletilmişti. Sığınmacıların bir bölümü istasyonun açılmasının ardından trenlere bindirilmiş, ancak Avusturya yerine Budapeşte'nin 20 kilometre batısındaki Bicske kasabasına götürülmüştü. Yüzlerce ise istasyonda beklemeye devam ediyordu.

Yürüyerek Avusturya'ya gidiyorlar - Resim : 1

SONRAKİ HABER