için kaldı

Türkiye sınırındaki İdlib'de Suriye uçağı düştü

Suriye'ye ait bir savaş uçağı, Türkiye sınırındaki İdlib vilayetine bağlı Eriha kasabasına düştü. Anadolu Ajansı, Hatay sınırına yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta gerçekleşen olayda 35 sivilin öldüğünü bildirdi.

F5HABER F5HABER
Türkiye sınırındaki İdlib'de Suriye uçağı düştü

Eriha'daki sivil savunma yetkilisi Rami Kurabi, AA'ya yaptığı açıklamada, "Esad güçlerine ait bir savaş uçağının İdlib'in Eriha ilçesindeki çarşıya düşmesi sonucu 35 sivilin yaşamını yitirdiğini, 120 kişinin de yaralandığını" ifade etti.

Uçağın düştüğü yerde altı binanın tamamen yerle bir olduğunu söyleyen Kurabi, sivil savunma ekiplerinin çok sayıda ölü ve yaralıyı yıkılan binaların enkazından çıkardığını belirtti.

Türkiye sınırındaki İdlib'de Suriye uçağı düştü - Resim : 1

"MEKANİK ARIZA" İDDİASI
AFP'nin haberine göre, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Rami Abdülrahman, kasabayı bombaladıktan sonra düştüğü öne sürülen uçakla ilgili, "Alçaktan uçarken mekanik bir arıza yaşadı" iddiasında bulundu.

Türkiye sınırındaki İdlib'de Suriye uçağı düştü - Resim : 2

Associated Press, bir dönem Esad rejiminin kalelerinden olan Eriha'nın Mayıs ayında muhaliflerin eline geçtiğini belirtti. Ajansa konuşan kaynaklar, uçak düştüğü sırada, kasabanın Esad güçlerinin saldırısı altında olduğunu ifade etti.

Uçağın düştüğü yerde sivil savunma ekipleri, ağır iş makineleri yardımıyla enkaz kaldırma çalışması başlattı.

Türkiye sınırındaki İdlib'de Suriye uçağı düştü - Resim : 3

13 YARALI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ
Öte yandan AA, Suriye'de rejim birliklerinin, İdlib kenti kırsalına düzenlediği hava saldırılarında yaralanan 13 Suriyelinin, Hatay'da tedavi altına alındığını bildirdi.
Saldırılarda yaralanan 13 kişi, yakınları tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. Sağlık ekiplerince burada ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulansla Hatay'daki hastanelere sevk edildi.

Türkiye sınırındaki İdlib'de Suriye uçağı düştü - Resim : 4

SONRAKİ HABER