Sığınmacılar sınırları yürüyerek aşmaya çalışıyor

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Keleti istasyonunda bekletilen yüzlerce sığınmacı yürüyerek Avusturya’ya gitmeye başladı

F5HABER F5HABER
Sığınmacılar sınırları yürüyerek aşmaya çalışıyor

Macaristan'da bekletilen yüzlerce Suriyeli ve Afgan göçmenin, Avusturya'ya giden trenlere binmesine izin verilmemişti.

Budapeşte'deki Keleti istasyonunda günlerdir bekleyen yaklaşık 500 kadar göçmen, istasyondan ayrıldı ve Avusturya'ya doğru yürümeye başladı.

Budapeşte ile Viyana'yı birbirine bağlayan otoyolda polis barikatını aşarak yürümeye devam eden mültecilerden bazılarının, ellerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in fotoğraflarını taşıdığı ve "Almanya" diye slogan attığı ifade edildi.
Sığınmacılar sınırları yürüyerek aşmaya çalışıyor - Resim : 1
Macaristan'ın geçişe izin vermeyişinin nedeni, Avrupa Birliği kuralları uyarınca sınırı geçen her sığınmacının kaydını yapmakla yükümlü olması fakat göçmenler bu uygulamaya karşı çıkarak kendilerine Avrupa'ya geçiş hakkı tanınmasını istiyor.
Sığınmacılar sınırları yürüyerek aşmaya çalışıyor - Resim : 2
Avrupa Birliği yasalarına göre, shengen vizesine bağlı olan AB üyesi 26 ülke arasında vizesiz geçiş izni var ancak yine kurallara göre, resmi evrakları olmayan göçmenlerin, işlemleri tamamlanana kadar ayak bastıkları ilk Avrupa ülkesinde kalmaları gerekiyor.

SONRAKİ HABER