için kaldı

Sarhoş muhabir Putin'i zora soktu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık olağan basın toplantısında kendisine soru soran sarhoş muhabir yüzünden zor anlar yaşadı.

F5HABER F5HABER
Sarhoş muhabir Putin'i zora soktu


Rusya'da yaşanan ekonomik çalkantı tüm dünyanın gözünü bu ülkeye çevirdi. Hem petrol fiyatlarındaki düşüş hem de Batılı ülkelerin uyguladığı ambargo Rus para birimi rublenin hızla değer kaybetmesine neden olmuştu. Rusya'nın dövize müdahale etmesi ve faizleri artırması tansiyonu bir miktar düşürse de önümüzdeki günlerde çalkantının sürmesi bekleniyor.

İşte böyle bir ortamda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gündeme ilişkin konuştu. En kötü senaryoda ekonominin 2017'de büyümeye döneceğini söyleyen Putin, "Rus ekonomisinde toparlanma ve rublede değer artışı kaçınılmaz. Rublede dün yaşanan toparlanmanın devam etmesini umuruyoruz" dedi.

SARHOŞ MUHABİR PUTİN'İ ZORLADI

Tüm dünyanın yakından takip ettiği basın toplantısında ilginç bir olay yaşandı. Soru cevap kısmında Putin'in söz verdiği basın mensuplarından birinin ilginç hareketler sergilemesi salondaki ciddi havanın bir anda dağılmasına neden oldu. Sarhoş olduğu gözlenen Rus muhabir Putin'e "Ben mahallemdeki markette kvas bulamıyorum. Neden birçok içecek gibi yerli içkimi bulamıyorum?" şeklinde bir soru yöneltti. Muhabirin tuhaf hareketlerini fark eden Putin "Yasalar gereği insan sağlığına zararlı içecekler bulunduramıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

SUSTURDU

Aldığı yanıt karşısında tatmin olmayan sarhoş muhabir, Putin'e "Zararlı içecek yasak diyorsunuz, fakat cola da insan sağlığına zararlı olduğu halde satılıyor" dedi. Salondaki ciddi havanın dağılmasından rahatsız olan Putin "Evet teşekkürler sorunuz için" diyerek muhabiri susturdu.
SONRAKİ HABER