Yanmış Rus helikopterleri uzaydan göründü

Suriye'de IŞİD'in füze saldırıları sonrasında, Rus güçlerinin kullandığı stratejik hava üssünde enkaza dönmüş 4 helikopter görüntülendi.

F5HABER F5HABER
Yanmış Rus helikopterleri uzaydan göründü

İç savaşın beşinci yılını doldurduğu Suriye'den gelen yeni uydu görüntüleri, Rus helikopterlerinin IŞİD tarafından vurulduğunu gösteriyor.

Stratejik açıdan önemli bir noktada yer alan T4 hava üssünün görüntülerini Amerikan güvenlik şirketi Stratfor yayınladı. Şirketin paylaştığı görüntüler 14 Mayıs ve 17 Mayıs tarihlerine ait.

HARABEYE DÖNMÜŞ

Rusya'nın kullandığı hava üssünde dört Mi 24 tipi saldırı helikopteri ve 20 kadar askeri kamyonun enkaza döndüğü görüntülere yansıyor. IŞİD tarafından yapılan saldırılar sonrası çekilen görüntüler henüz Moskova yönetimi tarafından doğrulanmış değil.

Rusya'da muhalif bir internet sitesi, Suriye'deki kaynaklarına dayandırdığı haberinde, isabet alan bir akaryakıt tankındaki patlamanın tüm hava üssünü harabeye çevirdiğini aktardı.


Stratfor'un paylaştığı uydu fotoğraflarında ayrıca vurulan Suriye uçağı da yer alıyor.

IŞİD görüntü paylaştı

Terör örgütü IŞİD'le bağlantılı haber ajansı, havaalanındaki hedeflerin füzelerle vurulduğunu duyurdu. Ayrıca örgüt bir militanının Grad füzesini ateşlerken çekilmiş görüntüsünü paylaştı.

T4 hava üssü, tarihi kent Palmira ile Hums arasında, Suriye'nin ortasında bulunuyor.

SONRAKİ HABER