için kaldı

Peşmergenin ilginç totemi!

Peşmerge ile cepheden cepheye dolaşan 'pişmemiş tavuğun' başına gelenler!

F5HABER F5HABER
Peşmergenin ilginç totemi!

IŞİD'in saldırıları sonucu boşalan kasaba ve köylerde insanlarla birlikte hayvanlar da büyük mağduriyet yaşıyor.

IŞİD'in Musul'a bağlı Zummar kasabasına gerçekleştirdiği saldırıda taş taş üstüne kalmazken, bölge insanı yerini yurdunu terk ederek başka yerlere göç eder. Aylar sonra Zummar'ı ele geçiren Peşmerge kasabada tek canlı olarak bir tavukla karşılaşır! Tavuğa sahip çıkan askerler, daha sonra bölgeden ayrılırken hayvanın kendi başına araçlarına bindiğini fark eder. Böylece savaş mağduru tavuk, Peşmerge ile birlikte 5 cepheyi dolaşır. Askerlerin ifadesine göre tavuk, her ayrıldıkları cephede kendisi araca binerek Peşmerge'ye eşlik ediyor.

Tavuğun hikayesini anlatan Yusuf Jasim isimli Peşmerge, uzun süre kasabada yanlızlık çeken hayvanın kendilerini bir an bile terk etmediğini söyledi.
Peşmerge'nin gittiği her yerde tavuğa yiyecek bir şeyler bulmaya çalıştığını söyleyen Yusuf, "Zummar'ı aldığımızda kasabada hayatta kalan tek canlı bu tavuktu. Kendisine sahip çıktık, yem verdik. Ondan sonra tavuk bizi gölge gibi takip etti. Gittiğimiz her yere bizimle geldi. Aracımıza kendisi biniyor. Tavuk bize uğurlu geldi adeta, IŞİD ile 5 cephede çatıştık, hepsinde de biz galip geldik" dedi. (CİHAN)

SONRAKİ HABER