O ülkeden Türkiye'ye destek!

İngiliz savunma uzmanları, Türkiye-Rusya arasında patlak veren krizin Kremlin'in son dönemdeki politikalarının bir neticesi olduğunu belirtti

F5HABER F5HABER
O ülkeden Türkiye'ye destek!

İngiliz savunma uzmanları, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin Kremlin'in siyasi tercihinin sonucu olduğunu ve NATO'nun buna kararlı bir cevap vermesi gerektiğini belirtti.

Londra merkezli düşünce kuruluşu Avrupa Liderlik Ağı'nın (ELN) Rusya ve Avrupa güvenliği araştırmacısı Thomas Fear:

ELN çalışmalarında sürekli olarak, Ukrayna krizinin başlangıcından bu yana askeri karşılaşmalardaki sert artışının ya sivil bir uçağı düşüreceği ya da askeri bir olayda yanlış hesaplamayı içereceği konusunda uyarı yaptı. NATO Rusya'ya vereceği mesajında açık olmalı. Salı günü yaşanan olayın ardından NATO'nun Rusya'ya net mesaj vermesi gerekir. NATO'nun vereceği kararlı bir cevap, ittifakta zayıf bağların bulunmadığı hakkında Rusya'ya net bir mesaj gönderecektir. Son yaşanan gelişmelerin, Türkiye ve Rusya arasındaki gerilimi artırmasını beklemiyorum. Bu Rusların ilk ihlali değil.

Birleşik Krallık Savunma Forumu'nun Direktör Yardımcısı Nick Watts:

Rusya, başka yerlerde olduğu gibi Suriye'de de eylemlerini dikkatlice ayarlamıştı. Salı günü yaşananlar Kremlin'in siyasi tercihinin neticesiydi. Rusya bu olay öncesinde NATO üyeleri ve diğer ülkelere yönelik çok sayıda ihlalde bulundu. Rusya bu olayı NATO'nun bir uyarısı olarak görmelidir. Belki de aynı ders Baltıklar'da uygulanabilir. (Rus uçakları, son yıllarda Baltıklar bölgesi başta olmak üzere Avrupa hava sahasında sık ihlallerde bulunuyor)"

SONRAKİ HABER