için kaldı

Merkel'den o ülkelere tokat gibi cevap!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin, "Bazı ülkelerin ‘Müslümanlar ülkemize giremez' demesini hoş bulmuyorum. Bu benim açımdan olamaz." dedi

F5HABER F5HABER
Merkel'den o ülkelere tokat gibi cevap!

Başbakan Merkel, Avrupa Birliği'ni ve politikasını öğrencilere, gençlere anlatmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, Berlin'deki Fransız Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

"HOŞ BULMUYORUM"

Suriye'nin de AB'nin bir komşusu olduğunu belirten Merkel, 500 milyon nüfuslu AB'nin sığınmacıları kabul etmesinin bir sorumluluk taşıdığını ifade ederek, "Bazı ülkelerin 'Müslümanlar ülkemize giremez' demesini hoş bulmuyorum. Bu benim açımdan olamaz." diye konuştu.

Merkel, bu söylemin Avrupa değerleriyle ve din özgürlüğüyle uyuşmadığını kaydetti.

Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin bir soru üzerine Merkel, Türkiye'nin AB ile ucu açık görüşmeler yaptığını ve Türkiye'nin AB'ye girip girmemesi konusunda bir karar verilmediğine işaret ederek, burada AB'nin yeni üyeleri alma gücünün olup olmamasına da bakılması gerektiğini bildirdi.

Almanya'da oyları artan sığınmacı ve İslam karşıtı, aşırı sağcı "Almanya için Alternatif" (AfD) partisi ile mücadele konusuna da değinen Merkel, lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Parti'nin (CDU) AfD ile tartışmak için yeterince iyi argümana sahip olduğunu, ancak bu tartışmanın öfkeli ve ön yargılı olmamasını istedi.

SONRAKİ HABER