için kaldı

Lübnanlı aktivistten bakanlık önünde 'açlık grevi'

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ülkedeki çöp krizini protesto eden bir aktivist, Çevre Bakanlığı'nın önünde çadır kurarak açlık grevi başlattı.

F5HABER F5HABER
Lübnanlı aktivistten bakanlık önünde 'açlık grevi'

BEYRUT (AA) - Lübnanlı aktivist Varif Süleyman, Çevre Bakanı Meşnuk'un istifasını isteyerek, bakanlık önünde kurduğu çadırda "açlık grevi" başlattı.

Geniş çaplı gösterilere neden olan çöp krizinin patlak verdiği ülkede, Çevre Bakanı Muhammed el-Meşnuk'un istifa etmesi talebiyle bakanlığın önünde çadır kuran Lübnanlı aktivist Varif Süleyman, açlık grevini Meşnuk istifa edene kadar sürdüreceğini belirtti.

Süleyman, "Meşnuk istifa edene değin eyleme son vermeyeceğim. Mücadelemiz uzun sürecek. Bizim çok gayret sarf etmemiz gerek" diye konuştu. 

Meşnuk'un istifasını isteyen göstericiler, önceki gün bakanlık binasını işgal etmişti. 

Başkentte çöplerin 1 aydan fazla süredir toplanmaması nedeniyle sosyal medya üzerinde "kokunuz çıktı" sloganıyla bir araya gelen binlerce kişi, ülkedeki "yolsuzluk ve çöp sorununu" protesto için gösteriler başlatmıştı.

"Kokunuz çıktı" kampanyasına öncülük edenler ve sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla başkentin Şüheda ve Riyad es-Sulh meydanlarında bir araya gelen binlerce Beyrutlu, yetkililere, taleplerine yanıt vermek ve ülkedeki siyasi, iktisadi ve sosyal sorunları çözmeleri için üç gün mühlet vererek gösterileri pazar günü sonlandırmıştı. 

Göstericiler "siyasi yolsuzluk""halk rejimin düşmesini istiyor", "halk yolsuzluk yönetiminin düşmesini istiyor" ve "hepiniz aynısınız" sloganları atarak cumhurbaşkanı seçimi yapılması çağrısında bulunmuştu.

Lübnan Parlamentosu'ndaki cumhurbaşkanı seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir yılı aşkın süredir 27 kez ertelendi.

SONRAKİ HABER