için kaldı

Kimse söküp atamaz

İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkenin güney kesimlerine ilişkin, "Kimse bizi buradan söküp atamaz" dedi.

F5HABER F5HABER
Kimse söküp atamaz

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında yoğun roket atışlarına maruz kalan ve yerleşim birimlerinin zarar gördüğü ülkenin güney kesimlerine ilişkin, "Kimse bizi buradan söküp atamaz" dedi.

İbrani radyosunda yer alan habere göre, İsrail'in 5 Temmuz'da başlayan ve 26 Ağustos'ta sona eren Gazze saldırılarının bitmesinin ardından Bakanlar Kurulu ilk kez toplandı.

Gazze saldırılarının ele alındığı toplantıda konuşan Netanyahu, İsrail'in "güneyde bulunan düşmanlarına" güçlü darbelerle cevap verdiğini ifade etti.

İsrail'in saldırılarına karşılık Gazze'deki Filistinli direniş gruplarından ülkenin güney kesimlerine atılan roketler hakkında Netanyahu, "Kimse bizi buradan söküp atamaz. Aksine, buradaki varlığımızı sağlamlaştıracak, güney bölgelerini İsrail'in diğer bölgelerine benzeyecek şekilde geliştireceğiz" dedi.

Başbakan Netanyahu, "Gelecek hafta, güney şehirlerindeki belediyelere 2 milyar şekel (yaklaşık 550 milyon dolar) tahsis etme kararı hükümetin onayına sunulacak. Karar kapsamında Ber Sheva'da yeni bir hastane inşa edilecek, halihazırdaki hastaneye ise yüzlerce yatak ilavesi yapılacak" diye konuştu.

Bu arada Bakanlar Kurulu, roket atışlarından zarar gören Gazze sınırına yakın Yahudi yerleşim birimlerinin onarımı ve güçlendirilmesi için 1 milyar 300 bin şekel (yaklaşık 360 milyon dolar) yerleşim birimi destek projesini onayladı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti. Saldırılar sırasında Gazze'deki Filistinli silahlı direniş grupları da özellikle güney kesimleri olmak üzere İsrail'in çeşitli şehirlerine yüzlerce roket fırlatmıştı.

SONRAKİ HABER