için kaldı

Kadınlar ilk 'G20' açılımını Türkiye'de yapacak

Türkiye'nin dönem başkanlığında toplanacak G20 liderler zirvesinde, kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesi için ilk kez oluşturulan W20 grubu faaliyet gösterecek.

F5HABER F5HABER
Kadınlar ilk 'G20' açılımını Türkiye'de yapacak

ANKARA (AA) - Türkiye'nin dönem başkanlığında toplanacak G20 liderler zirvesinde, kadınların ekonomik açıdan güçlendirilmesi için ilk kez oluşturulan W20 (Women 20) grubu faaliyet gösterecek. Zirvede, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefleri doğrultusunda çeşitli konular gündeme getirilecek.

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülke ile Avrupa Birliği Komisyonundan oluşan G20, bu yıl Türkiye'nin dönem başkanlığında 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da toplanacak.

G20 kapsamındaki çalışmaların, hızlı bir şekilde devam edebilmesi için resmi görüşmelerin yanında oluşturulan çeşitli etkileşim grupları da bulunuyor. 

Aralarında, iş dünyası için B20, sendikalar için L20, düşünce kuruluşları için T20, gençler için Y20, sivil toplum kuruluşları için ise C20 etkileşim gruplarının bulunduğu başlıklara, kadınlar için oluşturulan W20 (Women 20) de eklendi.

 W20 açılım grubu, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığında ilk kez faaliyete geçecek.

"Yapılacak iyileştirmeler hayati önem taşıyor"

Nisan ayından bu yana W20'nin Türkiye Organizasyon Komitesi Başkanlığını üstlenen Türkiye KadınGirişimciler Derneği'nin (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grubun toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının ekonomiye eşit katılımını güçlendirmek için kurulduğunu ifade etti.

G20'nin bu yıl tarihinde ilk defa "kadın" başlığı ile açılacağını belirten Oktar, "Türkiye'de kadınların çalışma hayatında desteklenmesi, kadın girişimcilerin sayısının artırılması ve mevcut olanların teşvik edilmesi misyonuna öncülük eden bir sosyal toplum kuruluşu olarak, bu sevindirici gelişmede tarihi bir rol üstlendiğimiz için gururluyuz" diye konuştu.

W20'nin resmi lansmanının 6 Eylül 2015'te Ankara'da, W20 zirvesinin ise 7-8 Ekim 2015'te İstanbul'da gerçekleştirileceği bilgisini veren Oktar, komitede Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Türkiye İş Kadınları Derneğinin (TİKAD) de yer aldığını söyledi.

SONRAKİ HABER