için kaldı

İsrail-Hamas arasında yüksek gerilim

Hamas, Gazze'den İsrail'e roket atıldığı iddialarına ilişkin, İsrail'le varılan ateşkes anlaşmasına riayet ettiklerini belirtti.

F5HABER F5HABER
İsrail-Hamas arasında yüksek gerilim

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın, İsrail'le yapılan ateşkese bağlı olduğu vurgulanarak, "İsrail'in bağlı kalmadığı ateşkes anlaşmasına Hamas riayet ediyor" denildi.

İsrail'in Gazze'yi yeniden hedef almaması için tüm direniş gruplarının ellerinden geleni yaptığı ifade edilen açıklamada, İsrail'in tekrar eden ihlallerinin durdurulması gerektiği kaydedildi.

"SERT BİR ŞEKİLDE KARŞILIK VERİRİZ"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze'den İsrail'e roket atılmasına son verilmemesi halinde "sert bir şekilde" karşılık vereceklerini söyleyerek, "Herhangi bir gerginlikten Hamas sorumludur" dedi.

Netanyahu, Hanuka Bayramı münasebetiyle katıldığı Kudüs'teki Burak Duvarı (Yahudilerce Ağlama Duvarı kabul edilen) alanında düzenlenen törende konuştu.

"İsrail'in güvenliği her şeyden önce gelir" diyen Netanyahu, "Topraklarımıza bir roketin dahi atılmasına izin vermeyeceğim. Bu nedenle, Hava Kuvvetleri, İsrail'e atılan rokete karşılık Hamas'ın tünelleri imar etmek için kullandığı çimento fabrikasını yerle bir etti. Herhangi bir gerginlikten Hamas sorumludur" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'den İsrail'e yapılacak her türlü saldırıdan Hamas'ın sorumlu olduğunu ve "en sert" şekilde cevap vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Yalon, İsrail Hava Kuvvetleri'nin dün gece tünel yapımında kullanılmak üzere çimento üreten fabrikayı vurduğunu savundu, "Gazze'de olup bitenden Hamas'ı sorumlu görüyoruz. Eğer İsrail'e yönelik saldırılarına son vermezlerse sert bir şekilde karşılık veririz" ifadesini kullandı.

Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki boş bir araziye dün gece İsrail savaş uçakları tarafından 2 saldırı düzenlenmişti. İsrail devlet radyosu da cuma günü Gazze Şeridi'nden İsrail'in Eşkol kentine roket mermisi atıldığını ileri sürmüştü.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği 51 gün süren ve 2 binden fazla insanın ölümüyle sonuçlanan saldırılar, Filistin ve İsrail heyetlerinin Mısır'ın başkenti Kahire'de yürüttükleri dolaylı müzakerelerde, 26 Ağustos'ta varılan ateşkesle sona ermişti.

SONRAKİ HABER