İsrail ateşkesi resmen sona erdirdi

- İsrail'in sabah saatlerinde sağlanan 72 saatlik insani ateşkesi sona erdirdiği ve bunu BM'ye ilettiği belirtildi

F5HABER F5HABER
İsrail ateşkesi resmen sona erdirdi

KUDÜS (AA) - İsrail'in varılan 72 saatlik insani ateşkesi sona erdirdiği ve bunu BM'ye ilettiği belirtildi.

Haaretz gazetesinin İsrailli üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, "İsrail ordusunun" BM Temsilcisi ve Özel Koordinatör Robert Serry'e, tek taraflı olarak ateşkesi sona erdirdiğini ilettiği belirtildi. Gazete, konuya ilişkin henüz hükümet ve ordu tarafından resmi bir açıklama yapılmadığını da kaydetti.

Yedioth Ahronoth gazetesi de başka bir yetkilinin ağzından verdiği haberde, "Hamas ve Filistinli gruplar bir kere daha ateşkesi ihlal etti" ifadesini kullandı.

Kanal-10 televizyonu ise İsrail'in Hamas'ı "ateşkesi ihlalle" suçlayarak, bu nedenle ateşkesin başlamasından 3 saat sonra bunu sona erdirdiğini, BM'ye bildirdiğini duyurdu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, gece yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da İsrail ile bu sabah 08.00'de başlayacak 72 saatlik "insani ateşkes" konusunda anlaşmaya varıldığını bildirmişti. Mısır, bunun üzerine İsrail ve Filistin'e, müzakereci heyetlerini Kahire'ye göndermeleri çağrısında bulunmuştu.

İsrail ordusunun Gazze'de insani yardım amaçlı 72 saatlik ateşkes ilanından yaklaşık 2 saat sonra ise bunu ihlal ederek, Refah kentinin doğusuna düzenlediği topçu saldırısında, 4 Filistinlinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

SONRAKİ HABER