IŞİD ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un da kafasını kesti

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, rehin tuttukları ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un infaz edilirken görüldüğü bir video yayınladı.

F5HABER F5HABER
IŞİD ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un da kafasını kesti

Geçen haftalarda IŞİD'in yayınladığı ve James Foley'nin kafası kesilerek infaz edildiğinin görüldüğü videonun sonundaki ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un infaz görüntüleri yayınlandı. IŞİD, Foley'nin infaz videosunda ABD'yi operasyonları durdurmazsa Sotloff'u da öldürmekle tehdit etmişti.

Videonun gerçekliğiyle ilgili Beyaz Saray'dan henüz bir yorum yapılmazken, militanların videoda ABD için "şeytani" ifadeleri kullanılıyor. Foley videosuna benzer olarak, militanlar bu videonun sonunda da bir İngiliz gazeteciyi öldürmekle tehdit ediyor.

31 yaşındaki Sotloff'un annesi Ebu Bekir el-Bağdadi'ye "halife" olarak seslenmiş ve oğlunun serbest bırakılmasını istemişti.

Steven Sotloff, bundan önce yayınlanan ve James Foley'in infaz edildiği videoda, sıradaki kişi olarak gösterilmişti. Bu videoda ise sıradaki kişi olarak İngiliz rehine David Haines gösterildi. Görüntülerde ayrıca IŞİD'e karşı "Amerikan önderliğindeki şeytanî ittifaka" girecek ülkeler uyarıldı.

SONRAKİ HABER