İran’dan Batı'ya IŞİD suçlaması

- İran Meclis Başkanı Laricani, bazı ülkelerin IŞİD’e destek verdiğini iddia etti

F5HABER F5HABER
İran’dan Batı'ya IŞİD suçlaması

TAHRAN (AA) - İran Meclis Başkanı Ali Laricani, bazı ülkelerin Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) gizlice desteklediğini belirterek ABD'nin IŞİD'e karşı düzenlediği saldırıların samimiyetten yoksun olduğunu savundu. 

İran'ın İngilizce yayın yapan televizyon kanalı Press TV'de yer alan habere göre, Laricani, dün yaptığı bir konuşmada, militanların evlerde saklandığını öne sürerek ABD'nin terör örgütüne karşı düzenlediği hava saldırılarını "beyhude" olarak nitelendirdi.

Laricani, Batılı güçlerin IŞİD'e destek verdiğini iddia ettiği konuşmasında, "Eğer Batılı ülkeler teröre karşı savaşlarında samimi olsalardı, daha önce tekfirci militanlara destek vermezlerdi" dedi.

 Laricani, İran'ın terör örgütü IŞİD'e karşı tutumunun açık olduğunu fakat bazı ülkelerin kamuoyu önünde farklı konuşup gizlice IŞİD'e destek verdiğini ileri sürdü.

Irak'ı geçen hafta ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldiği basın toplantısında, IŞİD tehdidine değinerek "Irak'ın emniyetini, kendi ülkemizin güvenliği olarak görüyoruz. IŞİD, sadece Irak için değil, tüm Ortadoğu bölgesi için tehdittir. Bütün ülkeler, diyalog halinde IŞİD terörüne karşı mücadele etmelidir" diye konuşmuştu.

SONRAKİ HABER