için kaldı

İnfazdan önceki son sözleri şoke etti

IŞİD, 2 yıl önce Suriye'de kaçırılan Amerikalı gazeteci James Foley'nin (40) başının kesildiğini gösteren video yayınladı. Öte yandan İngiliz basını, ABD'li gazetecinin başını kesen IŞİD militanının İngiliz olduğunu iddia etti.

F5HABER F5HABER
İnfazdan önceki son sözleri şoke etti

Obama'nın IŞİD'e dair yaptığı açıklama ile başyalayn videonun devamında ekrana 'Amerika'ya Mesaj yazısı geliyor. Yazının hemen devamında ise üzerine turunucu bir kıyafet giydirilmiş Amerikalı gazeteci ve yanında yüzü kapalı bir IŞİD militanı gözüküyor.

"BİRAZDAN YAŞAYACAĞIM ŞEY ABD HÜKÜMETİNİN SUÇLARININ BİR SONUCUDUR"

ABD'li gazeteci Foley ise karşısında bulunan şu metni okuyor: "Dostlarımı, ailemi ve sevdiklerimi benim gerçek katilim olan ABD hükümetine karşı ayaklanmaya çağırıyorum. Benim birazdan yaşayacağım şey ABD hükümetinin suçlarının bir sonucudur."
İnfazdan önceki son sözleri şoke etti - Resim : 1
Görüntülerde IŞİD militanı "Bu, Amerikalı James Wright Foley. Hükümetiniz İslam Devleti'ne saldırılarda başı çekiyor. Bugün hava kuvvetleriniz Irak'ta her gün bize saldırıyor" diyor ve Foley'nin başını kesiyor, ardından yüzüstü düşen cesedininin üzerine kafasını bırakıyor.

Görüntülerde IŞİD militanı daha sonra, yine turuncu kıyafet giydirilen ve Ağustos 2013'ten beri haber alınamayan bir başka ABD'li gazeteci olan Steven Joel Sotloff'u göstererek, "Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki kararına bağlı" diyor ve görüntü sonlanıyor.

İnfazdan önceki son sözleri şoke etti - Resim : 2

İNGİLİZ BASINI: "ABD'Lİ GAZETECİNİN KAFASINI KESEN IŞİD MİLİTANI İNGİLİZ"

Bugün en yüksek tirajlı üç İngiliz gazetesi, attıkları manşetlerde IŞİD militanı bir İngiliz'in Amerikalı gazetecinin başını kestiğini bildirdi.

The Sun "İngiliz tarafından başı kesildi" manşetli haberinde Amerikalı gazeteci James Foley'nin katilinin İngiliz lehçesine dikkat çekerken, Daily Mirror "İngiliz Cihatçı savaş muhabirinin başını kesti" manşetli haberinde IŞİD mensubu İngiliz Cihatçı'nın Amerikalı savaş muhabirini öldüren terörist olduğunu ileri sürdü.

İnfazdan önceki son sözleri şoke etti - Resim : 3

Daily Mail'in manşeti de "İngiliz terörist Amerikalı gazetecinin kafasını kesti" oldu.

Gazeteler, IŞİD'in yayımladığı korkunç videodaki kafa kesen IŞİD militanının İngiliz telafuzlu olduğuna dikkat çektiler.

Irak ve Suriye'ye IŞİD ile çarpışmaya giden 600 İngiliz Cihatçının olduğuna dikkat çeken gazeteler, IŞİD'ın çektiği dehşet filmine İngiltere'de duyulan öfkeyi dile getirdiler.

SONRAKİ HABER