için kaldı

Husiler ''Değişim Meydanı'na'' giden yolları kapattı

Yemen'in başkenti Sana'da Husiler, karşıt gösterileri engellemek için "Değişim Meydanı"na giden yolları kapattı.

F5HABER F5HABER
Husiler ''Değişim Meydanı'na'' giden yolları kapattı

SANA/İBB (AA) - Yemen'in başkenti Sana'da Ensarullah Hareketi (Husiler) militanları, karşıt gösterileri engellemek için "Değişim Meydanı"na giden yolları kapattı.

Silahlı  Husi militanları, karşıt görüşlüleri Sana Üniversitesi önündeki Değişim Meydanı'na yaklaştırmazken,Husi taraftarları burada gösteri düzenledi. 

Göstericiler ellerinde "Amerika'ya ölüm İsrail'e ölüm" yazılı dövizler taşıdı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, silahlı kişiler, gösteri yapmakta ısrar eden bazı aktvistleri darp etti ve eylemcileri kendilerine ait askeri araçlarla bilinmeyen bir yere götürdü.

İbb'te Husi karşıtı eylem

Öte yandan ülkenin güneybatısındaki İbb kentinde yüzlerce kişi Husileri protesto etti.

Taiz Caddesi'nde toplanan "devrim yanlısı gençler", Husi ve darbe karşıtı sloganlar atarak yürüdü. İbb'deki belediye binasına kadar yürüyen kalabalığa müdahale edilmedi. Protestocular, olaysız şekilde dağıldı.

Özellikle başkent Sana, İbb ve Hudeyde kentlerinde, geniş katılımlı Husi karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin konutuna saldırı düzenlemesiyle yeni boyut kazanmıştı.

Bu süreçte Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet 22 Ocak'ta, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği" gerekçesiyle istifa etmişti. Bu gelişmenin ardından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Hadi'nin sunduğu istifa reddedilmişti. Bölgede yaşanan olayların ardından siyasi tarafların, ülkedeki krize çözüm bulmak için başlattığı görüşmelerden henüz bir sonuç alınamadığı ifade edildi.

Muhabir: Sinan Yiter

SONRAKİ HABER