için kaldı

Hamas'tan Peres açıklaması "Çok mutlu olduk"

İsrail'in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in ölümü üzerine bir açıklama yapan HAMAS sözcüsü Zuhri, "Filistinliler, kanlarını döken bu suçlunun ölümünden dolayı büyük mutluluk duyuyorlar" diye konuştu.

F5HABER F5HABER
Hamas'tan Peres açıklaması "Çok mutlu olduk"

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, felç geçirmesinin ardından kaldırıldığı hastanede dün, 93 yaşında hayatını kaybetti. Peres'in ölümünün ardından dünya liderleri üzüntülerini bildiren taziye mesajları yayınlarken, İsrail ablukası altındaki Gazze'yi yöneten Hamas'tan ‘mutluluk duyduklarını' belirten bir açıklama geldi.

Associated Press'e konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri "Filistin halkı dökülen kanlarının sorumlusu olarak gördükleri bu suçlunun ölümü nedeniyle çok mutlu" dedi. Zuhri, "Şimon Peres, işgalin kurucusu olan İsrailli yetkililerin son kalıntısıydı. Onun ölümü bu işgalin tarihteki son aşaması olacak ve zayıflık aşamasını başlatacak" diye ekledi.

Eski İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, hayatını kaybetti

Peres, 1994 yılında İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecini başlatan Oslo Anlaşması'nın mimarı olduğu için dönemin İsrail Başbakanı İzak Rabin ve Filistin'in efsanevi lideri Yaser Arafat'la birlikte Nobel Barış Ödülü'nü almış, ancak daha sonra Ariel Şaron'la koalisyon hükümeti kurduğu için barış sürecini bozmakla suçlanmıştı. Öte yandan Peres, Gazze'de büyük yıkımlara ve 3000'den fazla insanın ölümüne neden olan 2008'deki Dökme Kurşun ile 2014'teki Koruyucu Hat operasyonları döneminde İsrail cumhurbaşkanlığı görevini yürütüyordu.


SONRAKİ HABER