için kaldı

Gazze'de ölü sayısı 2089'e yükseldi

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin 89 kişi kişi yaşamını yitirdi.

F5HABER F5HABER
Gazze'de ölü sayısı 2089'e yükseldi

GAZZE (AA) - 22.08.2014 - İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin 89 kişi kişi yaşamını yitirdi.

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Han Yunus kentinde bir evin hedef alınması sonucu 23 yaşındaki Musa el-Abadile'nin öldüğünü ve 3 kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin 89 kişi kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran Kudra, ölenlerden 561'inin çocuk, 255'inin kadın ve 98'inin yaşlı olduğunu söyledi. 

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının Gazze'de bazı Filistinlilerin evlerini hedef aldığı, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. 

Görgü tanıkları, İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin kuzeyindeki evleri bombardımana tuttuğunu ve uçakların, tarım arazilerine de saldırı düzenlediğini aktardı.

Bu arada Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Beerşeba (Bi'ru's-Seba) ve Asakalan kentlerine 7 Grad füzesi, Kfar Sad beldesine 4 "Kassam" roketi ve Kisufim, Sofay, Raim ve Miftahim askeri bölgelerine havan topu atıldığı belirtildi.

-1 İsrailli yaralandı-

Öte yandan İsrail Polis Teşkilatı'nın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada,  "Gazze'den atılan füzenin, Beerşeba kentindeki bir otoparka düşmesi sonucu yaralanan İsrailli hastaneye kaldırıldı. Parktaki bazı araçlarda ise hasar meydana geldi" ifadelerine yer verildi. 

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yapılan müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamamış, roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, yeniden Gazze'yi bombalamaya başlamıştı.

 

 

SONRAKİ HABER