İşte kaptanın son sözleri

Fransa'da 150 kişiye mezar olan Alman yolcu uçağı GermanWings'in pilotunun kimliği de belli oldu. Bu detayla birlikte pilot Patrick Sonderheimer'in, uçağı düşüren yardımcı pilota son sözleri de ortaya çıktı.

F5HABER F5HABER
İşte kaptanın son sözleri

10 yılı aşkın bir pilotluk kariyeri olan Patrick Sonderheimer'in uçak düşmeden önce yardımcı pilot Andreas Lubitz'e "Tanrı aşkına aç şu lanet kapıyı" diye bağırdığı, kapıyı sürekli tekmelediği en sonunda bir baltayla kapıyı kırmaya çalıştığı belirlendi. Ancak ne yazık ki pilotun çabaları hiçbir işe yaramadı ve pilot Patrick Sonderheimer yardımcı pilot Andreas Lubitz'in uçağı düşürmesine engel olamadı. Uçak düşmeden hemen önce kabinde bunlar yaşanırken yıolcular da çığlık çığlığa bağırıyordu.


Germanwings Hava Yolları'nın Barcelona-Düsseldorf seferini yapan uçağın 150 yolcusuyla bilerek düşüren yardımcı pilot Andreas Lubitz hakkında araştırmalar sürüyor.

Alman basınında yakın zamanda kız arkadaşından ayrıldığı iddia edilen 27 yaşındaki pilotun zorlu bir süreç geçirdiği belirtildi. Lubitz'in Almanya'nın Düsseldorf ve Montabaur kentlerindeki evlerinde yapılan aramalarda, yırtılmış doktor raporları bulundu. Söz konusu izin raporları, olay günü de kapsıyordu. Savcılıktan yapılan açıklamada, evde tıbbi içerikli dokümanların da bulunduğu ve tüm bunların Lubitz'in çevresinden ve işvereninden hastalığını gizlemeye çalıştığına işaret ettiği belirtildi.


Evde yapılan aramalarda intihar mektubuna benzer bir ize rastalanmadı. Soruşturmada görevli bir polis memurunun yaptığı açıklamada, Lubitz'in sık sık eczaneye gittiği ancak gizliliğin sağlanması açısından nedenlerinin henüz açıklanmayacağı ifade edildi. İngiliz Daily Mail gazetesi ise, Lubitz'in düzenli olarak hastalığı ilaç kullandığını aktardı. Gazete, Alman yetkililerin Lubitz'in ilaçlarını bırakmış olduğu şüphesini incelediğini yazdı.

Muayene kodu vardı

Lufthansa'nın ABD'nin Arizona eyaletindeki Uçuş eğitim Okulu'nda ‘uçmaya elverişsiz' listesinde yer alan Lubitz, ardından tüm testleri başarıyla geçerek eğitimine kaldığı yerden devam etti. 2013'te Germanwings Havayolu şirketinde yardımcı pilot olarak göreve başladı. Lubitz'in Federal Havacılık Dairesi'ndeki dosyasında ve lisansında "SIC" kodunun bulunduğu, bu kodun düzenli ve özel olarak doktor tarafından muayene gerektirdiği anlamı taşıdığı ifade edildi.

‘Kibar biriydi'

Küçük yaştan itibaren pilot olmak isteyen Lubitz'in odasının duvarlarının da uçak resimleri ve Lufthansa amblemleri ile kaplı olduğu öğrenildi.

Alman Bild gazetesine konuşan Lubitz'in bir arkadaşı, takma adının ‘Domates Andi' olduğunu belirtirken Lubitz'in yardımcı pilot olarak göreve başlamasından önce bir sene boyunca Lufthansa için kabin görevlisi olarak çalıştığını söyledi. Luditz'in büyükannesinin yaşadığı Neuburg ab der Donau bölgesinde ise komşuları genç pilot için ‘Kibar, hoş ve iyi bir çocuktu. Yabancılarla görüşmeyi çok tercih etmeyen içine kapanık biriydi' yorumunda bulundu.

SONRAKİ HABER