için kaldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Zafer Bayramı resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verdi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Zafer Bayramı resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz ne tek bir vatandaşımızdan ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunun için kurulan tuzakların, oynanan oyunların, ortaya atılan fitnelerin üstesinden Allah'ın izniyle geleceğiz" dedi.

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verdiği resepsiyonda, vatandaşların ve resepsiyona katılanların bayramını kutladı.

KOMUTANLAR İLE TELEFON BAĞLANTISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtiçi ve yurtdışındaki Türk birliklerinin komutanlarıyla görüntülü konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan, Bosna Hersek'teki Türk temsil heyeti ile ardından da Afganistan'daki bir Türk uzman çavuş ile, Hint Okyanusu'ndaki TCG-Gemlik fıkrateyniyle görüntülü bağlantı gerçekleştirdi.

Milli bayramların milletlerin tarihi serüvenlerinde önemli yeri olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"30 Ağustos Zafer Bayramı, 1922 yılında Büyük Taarruz'u başarıyla sonuçlandırdığımız bir gün olmanın ötesinde anlamlara sahiptir. Milletimizin o tarihten geriye doğru giden yaklaşık bir asırlık döneminde, tüm yaşanan hayal kırıklıkları ilk defa Çanakkale ile bir ümide, yeni bir yürek çarpıntısına yol açmıştır. 30 Ağustos, bu ümidin kesin ve tartışmasız bir zafere dönüştüğü, ardından kurulacak genç cumhuriyetin kapılarının aralandığı tarihtir. Zafer Bayramı'nın 93'üncü, cumhuriyetin ilanının 92'nci yıl dönümünde artık yönümüzü 2023'e çevirerek, yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlıyoruz."

"81 vilayetimizin her biri, Türkiye'nin ayrılmaz birer parçasıdır"

Anadolu'daki bin yıllık varlığı, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefinden asla taviz verilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Geçmişten bugüne yaşadığımız terör olaylarının ve çeşitli krizlerin milletimizi bu hedefinden uzaklaştırmak amacı taşıdığını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği ve beraberliğidir. Kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmaktır. Ülkemizde yaşayan 78 milyon insanımızın her biri bu devletin eşit haklara sahip birinci sınıf vatandaşlarıdır. 81 vilayetimizin her biri, Türkiye'nin ayrılmaz birer parçasıdır. Biz ne tek bir vatandaşımızdan ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunun için kurulan tuzakların, oynanan oyunların, ortaya atılan fitnelerin üstesinden Allah'ın izniyle geleceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve milletle hedefler doğrultusunda adım adım ilerleyeceklerini dile getirerek, "Bizlere bu toprakları vatan kılan şehitlerimize ve gazilerimize borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebileceğimize inanıyorum. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, rahmetle yad ediyorum. Bin yıldır Anadolu'nun ve Trakya'nın vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından Erdoğan, yurtiçi ve yurtdışında görevli askeri personelle telefonla görüştü ve görüntülü bağlantı gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevleriyle ilgili bilgi aldığı askeri personelin bayramlarını kutladı.

SONRAKİ HABER