için kaldı

Canlı yayını silahla bastı!

Hollanda'da, NOS televizyonunun Hilversum kentindeki stüdyosunu basan ve yayında konuşmak istediğini bildiren silahlı kişi, polis tarafından yakalandı

F5HABER F5HABER
Canlı yayını silahla bastı!

Hollanda'da canlı yayında konuşmak istediğini söyleyen üniversite öğrencisi Tarık Zahzah (19), yayın kurumu NOS'u silahla bastı. Hollanda 1 ve 2'nci kanalı, baskın üzerine yayınını kesmek zorunda kaldı. Etkisiz hale getirilen Zahzah gözaltına alındı.

Hollanda'nın Hilversum kentinde, yayın kurumu NOS'un binası, yayında konuşmak istediğini söyleyen Tarık Zahzah (19) tarafından basıldı. Susturuculu silahla Medya Park'taki binayı basan, annesi Hollandalı, babası Tunuslu olan şüpheli, stüdyoya giren polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Sakin tavırları ve iyi giyimiyle dikkat çeken Zahzah, çok önemli konular anlatacağını ve istihbarat teşkilatları tarafından görevlendirildiğini iddia etti. Delft Üniversitesi'nde moleküler bilim ve teknoloji okuyan Zahzah'ın NOS binasına baskın gerçekleştirdiği saat 20.00 sıralarında Hollanda 1 ve 2'nci kanalında yayına ara verildi. Ekrana "Lütfen bekleyiniz, bazı olaylar nedeniyle şu an haberleri sunamıyoruz" yazısı geldi. Gözaltına alınan Zahzah'ın, polis sorgusunda bir terör örgütüyle bağlantısı olmadığını söylediği öğrenildi. Gencin elindeki silah da oyuncak çıktı.
SONRAKİ HABER