için kaldı

Barzani: Türkiye bağımsızlık meselesine kulak vermeye hazır

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD merkezli bir internet sitesine verdiği demeçte bağımsızlık için tarih verdi. Barzani, Türkiye'nin bağımsızlık konusundaki görüşüne ilişkin de açıklamalarda bulundu.

F5HABER F5HABER
Barzani: Türkiye bağımsızlık meselesine kulak vermeye hazır

ABD merkezli haber sitesi philly.com'a konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, bağımsızlık referandumunun bu yıl içerisinde gerçekleştireceğini söyledi.
Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere yönelik ise, "Artık eskiye dönmemiz mümkün değil. Musul'dan sonraki Irak, Musul'dan önceki Irak'tan çok farklı olacak" dedi.

"Kalıcı çözüme ulaşmak için Bağdat ile çok ciddi bir diyalog sürecine başlamak istiyoruz" diyen Barzani, şöyle devam etti: "Ancak Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerde henüz sağlam bir ilerleme kaydedilmedi. ABD, Irak'ın bütünlüğünden yana kanaat kullanmak istiyorsa şayet, birleşik bir Irak'ın varlığından söz etmenin mümkün olmadığı gerçeğini de bilmesi lazım."
Bağımsızlık konusunda Türkiye ile resmi görüşmelerde bulunulduğu iddialarını reddeden Barzani, "Bu konuda henüz resmi bir görüşme yapmadık ancak Türkiye söz konusu meseleye kulak vermeye hazır" ifadelerini kullandı.

Barzani, ABD'ye ait bir askeri üssün IKBY toprakları içinde bulunması fikrine de sıcak baktıklarını söyledi.

SONRAKİ HABER