için kaldı

ABD Suriye IŞİD'ini böyle vurdu

ABD, 5 Arap ülkesinin desteğiyle, Suriye'deki IŞİD hedeflerini ilk kez vurdu. İşte, 20 noktaya düzenlenen saldırılara ilişkin görüntüler...

F5HABER F5HABER
ABD Suriye IŞİD'ini böyle vurdu

ABD ve müttefik ülkeler, ilk kez Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurdu. 5 Arap ülkesinin destek verdiği operasyonda, IŞİD'ın kalesi Rakka ve Irak sınırı yakınındaki bölge hedef alındı. Şimdiye kadar 50 hedef vurulurken, 20 IŞİD militanının öldürüldüğü ileri sürüldü.

ABD'den, Irak'ın ardından Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyon geldi.

ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Katar gibi Arap ülkeleri destek veriyor.

Şu ana kadar en az 50 noktanın vurulduğu operasyonda, insansız hava araçları ve avcı uçaklar kullanıldı. Operasyonlarda 20 IŞİD militanının öldürüldüğü iddia edildi.

Pentagon, IŞİD hedeflerinin avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk füzeleriyle vurulduğunu duyururken, AP'nin haberine göre hedefler arasında, IŞİD'in Suriye'deki kontrol merkezleri, ikmal tesisleri, eğitim kampları ve diğer kritik noktalardaki lojistik yerler vardı. Ayrıca, haberde saldırıların bir kısmının örgütün Rakka'daki kumanda merkezine düzenlendiği belirtildi.

Suriyeli kaynaklar da, Rakka'da örgüt militanlarının kullandıkları binalar ve kontrol noktalarının vurulduğunu belirtti.

OPERASYONUN AYRINTILARI

Ayrıca ABD, operasyonu önceden BM Temsilcisi aracılığıyla Şam yönetimine bildirdi.

Suriye'deki bu operasyon, ABD ve müttefiklerinin, Suriye'deki IŞİD hedeflerine düzenlediği ilk operasyon olma özelliğini taşıyor.

İNGİLTERE: BİZ KATILMADIK
İngiltere, Suriye'de ABD öncülüğünde gerçekleştirilen hava saldırısına katılmadığını açıkladı. İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İngiliz hükümetinin henüz bu konuda kararını vermediği belirtildi.

SONRAKİ HABER