ABD ordusundan PKK propagandası

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) bugün attığı üç tweet büyük tepki çekti. Tweetlerde görülen kişilerin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG saflarında yer aldığı, ABD ordusunun bu tweetlerle terör propagandası yaptığı iddia edildi. Bazı kullanıcılar fotoğraflarda görülenlerin çocuk yaşta olduğunu belirtirken başkaları da "Yüzleri açık fotoğraflarını yayınlayarak onların can güvenliğini riske atıyorsunuz" diye ABD'ye tepki gösterdi.

F5HABER F5HABER
ABD ordusundan PKK propagandası

Ortadoğu başta olmak üzere çok sayıda bölge ülkesinde ABD ordusu birliklerine komuta eden CENTCOM'un bu akşam üstü attığı ilk tweet'te, "Kamuoyunun talebi üzerine Suriyeli DEAŞ karşıtı kadın savaşçıların daha fazla fotoğrafını yayınlıyoruz" denildi.

İLK VUKUATLARI DEĞİL

CENTCOM bu kişilerin Suriye'de hangi örgütün saflarında yer aldığını doğrudan açıklamasa da, yüzlerce kez retweet edilen üç mesaj büyük tartışma yarattı.
ABD ordusundan PKK propagandası - Resim : 1
Bu kişilerin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG saflarında savaştığını belirtenler ABD'yi terör propagandası yapmakla suçladı.
ABD ordusundan PKK propagandası - Resim : 2
Genç kızların çocuk yaşta göründüğünü, ABD'nin "çocuk savaşçıları" kullandığı da iddia edildi.

Terör örgütü YPG sempatizanları da ABD'ye tepki gösterdi, bu paylaşımlar nedeniyle fotoğraftaki kişilerin DEAŞ tarafından hedef alınabileceğini savundular.
ABD ordusundan PKK propagandası - Resim : 3

CENTCOM'un resmi Twitter hesabı geçen ay da YPG'nin ana unsur olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) "PKK ile ilgimiz yok" açıklamasını retweet ederek Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "CENTCOM aklını mı yitirdi" diye sormuş, Savunma Bakanı Fikri Işık ise "YPG ile işbirliği yılanla çuvala girmektir" demişti.

SONRAKİ HABER