ABD İstanbul Başkonsolosluğu konsolosluk hizmeti veremiyor

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk Bölümü'ne ait tüm sistemler ve elektronik posta servisinin hizmet dışı olduğu bildirildi.

F5HABER F5HABER
ABD İstanbul Başkonsolosluğu konsolosluk hizmeti veremiyor

İSTANBUL (AA) - ABD İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosluk Bölümü'ne ait tüm sistemler ve elektronik posta servisinin hizmet dışı olduğu bildirildi.

Konsolosluğun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, sistemler ve elektronik posta servisiyle ilgili durumun mümkün olduğunca çabuk düzeltilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Sistemlerin devre dışı kalması dolayısıyla 6-8 Temmuz'da Amerikan Vatandaşlık Hizmetleri Bölümü'nü ilgilendiren acil durumlar için "+90-212-335-9000" telefon numarasının aranabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aynı tarihlerde vize randevusu olanlar, yeniden randevu almak için Çağrı Merkezi'ni '+90 850 390 2802' veya '+90 850 252 6355' numaralarından arayabilir. Şu anda sadece Ankara için randevu verilebilmektedir. Bu sorundan dolayı mağdur olan İstanbul'daki başvuru sahiplerine yardımcı olmak için Büyükelçilik özel randevu tahsis etmiştir. İstanbul'daki vize görüşmenizi Ankara'ya taşımak istiyorsanız, '+90 850 390 2802' veya '+90 850 252 63 55' numaralarından bize ulaşabilirsiniz. 8 Temmuz Çarşamba ve 9 Temmuz Perşembe günlerinde randevu alabileceğiniz pek çok uygun saat bulunmaktadır." 

Açıklamada, hizmetlerin yeniden devreye girmesiyle bütün Amerikan Vatandaşlık Hizmetleri randevularının e-posta gönderilerek yeniden belirleneceği, acil pasaport, konsolosluk doğum belgesi ve noter hizmetleri için ABD Ankara Büyükelçiliği web sitesi aracılığıyla randevu alınması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER