ABD: Elimizde Rusya'ya ait fotoğraflar var

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya'nın askeri faaliyetlerine ilişkin ellerinde uydu fotoğraflarının bulunduğunu söyledi.

F5HABER F5HABER
ABD: Elimizde Rusya'ya ait fotoğraflar var

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken, ülkesinin henüz Ukrayna'ya savunma nitelikli silah verme konusunda karar almadığını belirtti.

Blinken, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kiev'de, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

SİLAH YARDIMI KONUSUNDA HENÜZ KARAR ALMADIK

Blinken, ülkesinin Ukrayna'ya silah yardımında bulunma konusunu ele aldığını kaydederek, henüz Ukrayna'ya savunma nitelikli silah verme konusunda karar alınmadığını belirtti. Blinken, son yıllarda ABD'nin Ukrayna'nın güvenliği, ayrılıkçılardan ve saldırganlardan korunması için büyük ölçüde yardım yaptığını hatırlatarak, bunların çağdaş radar, gece dürbünleri ve çeşitli diğer malzemeler olduğunu dile getirdi.

120 MİLYON DOLARLIK TEKNİK YARDIM YOLDA

ABD'nin Kiev Büyükelçisi Geoffrey Pyatt da, ABD'nin bu yıl Ukrayna ordusunun donatılması için 120 milyon dolarlık teknik yardım yapma konusunda karar aldığını kaydederek, halen görüşülmekte olan tek sorunun ise, silah yardımı yapılıp yapılmayacağı meselesi olduğunu ifade etti.

RUSYA'NIN UKRAYNA'DAKİ VARLIĞINA İLİŞKİN ELİMİZDE UYDU FOTOĞRAFLARI VAR

Pyatt, Ukrayna'ya silah yardımı yapılmasının, ülkenin savunma sektöründe reformların yapılması kadar önemli olmadığını da dile getirdi. Pyatt, ayrıca ABD'nin elinde Ukrayna'nın doğusundaki Rus askeri varlığını ispat eden çok sayıda uydu fotoğraflarının bulunduğunu ifade ederek, Rusya'nın doğudaki krizdeki rolünü dile getirdi.

SONRAKİ HABER