için kaldı

ABD'de askeri üsse silahlı saldırı alarmı hatalı çıktı

ABD basını, Başkent Washington yakınlarındaki Maryland eyaletinde bulunan Andrews askeri üssüne silahlı saldırı düzenlendiği ifade edildi. Askeri personel sığınaklara yönlendirildi, giriş çıkışlar kapatıldı. Daha sonra hava Üssünde verilen alarmın "hatalı" olduğu, üste silahlı saldırgan bulunmadığı bildirildi

F5HABER F5HABER
ABD'de askeri üsse silahlı saldırı alarmı hatalı çıktı

ABD basını, Washinghton'ın yakınlarındaki Maryland eyaletinde bulunan Andrews askeri üssüne bağlı Malcolm Grow askeri hastanesine baskın yapıldığı bilgisini son dakika olarak geçti.

Üstte çalışan personeller sığınaklara yönlendirildi. İçeride sayısı emin olunmamakla birlikte bir saldırgan olduğu bilgisi geçildi.

Askeri üsse şu an tüm giriş çıkışlar kapatıldı ve tam tecrit haline geçildi. Silahlı saldırı olduğunu önce doğrulayan ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, daha sonra hava üssünde olağandışı herhangi bir durum yaşanmadığını açıkladı.

Saldırı ihbarının ardınan Ohio eyaletine gitmek üzere olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın seyahatini ertelediği bildirildi.

YALANLANDI

ABD'deki Joint Base Andrews Hava Üssü'nde verilen alarmın "hatalı" olduğu, üste silahlı saldırgan bulunmadığı bildirildi

TATBİKAT YAPILDIĞI SANILIYORDU

Associated Press'in haberine göre, Rodney Smith adlı ABD'li yetkili, "Önce 'silahlı saldırgan' tatbikatı yapılıyordu. Sonra durum gerçeğe dönüştü" dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama'nın uçağı olan Air Force 1'in de bu askeri üstte bulunduğu biliniyor.

SONRAKİ HABER