35 Taliban militanı öldürüldü

Afganistan’da Taliban’a yönelik operasyonlarda 35 militan öldürüldü.

F5HABER F5HABER
35 Taliban militanı öldürüldü

KABİL (AA) – Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonlarda 35 militan öldürüldü.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde ülke genelinde Taliban saldırılarının artmasının ardından Afgan güçlerin geniş çaplı operasyonlar başlattığı ifade edildi.

Açıklamada, son 24 saatte Nangarhar, Belh, Kandahar, Vardak, Paktiya, Helmand ve Kapisa kentlerinde düzenlenen operasyonlarda 35 Taliban üyesinin ölü ele geçirildiği, 18 militanın yaralandığı belirtildi.  

Çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği operasyonlarda, iki militanın gözaltına alındığı ve Taliban tarafından Farah ve Herat kentlerinde yerleştirilen dört bombanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahid ise yaptığı açıklamada, Afganistan'ın değişik bölgelerinde örgütün düzenlediği onlarca saldırıda çok sayıda Afgan ve yabancı askerin öldüğünü iddia etti.  

Şu an Afganistan'ın 14 kentinde Afgan güçleri ve Taliban arasında çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle ülkenin değişik bölgelerinde çok sayıda kişi evlerini terk edip, güvenli bölgelere göçmek zorunda kalıyor.

SONRAKİ HABER