‘Mahkum gibi' tutuluyoruz

Rudaw sitesine konuşan peşmergeler, ‘mahkum gibi' tutulduklarını iddia ederek, "Bize bir kalıp sabun bile vermediler, burada elimizi yıkayacağımız bir lavabo bile yok." diye konuştular.

F5HABER F5HABER
‘Mahkum gibi' tutuluyoruz

Rudaw sitesine konuşan peşmergeler, Türk yetkililerin yerel halkın geçtikleri yollarda sevinç gösterileri düzenlemesine tepki olarak kendilerine kötü davrandıklarını öne sürdü. Peşmerge grubuna eşlik eden sağlık ekibinden İzzeddin Temo, sınırı geçmeden önce kaldıkları yerde dış dünyadan izole, adeta ‘mahkum gibi' tutulduklarını iddia ederek, "Bize bir kalıp sabun bile vermediler, burada elimizi yıkayacağımız bir lavabo bile yok. Beklemekten başka seçeneğimiz yok" diye konuştu.

Peşmergeler hesap ödemedi

Habur'dan giriş yapan peşmergeler, Viranşehir'de yemek molası verdi. Kent girişindeki bir dinlenme tesisinde duran peşmergenin mönüsünde kuru fasulye ve pilav vardı. Tesisin restoranında yemek yiyen grubun, hesabı ödemediği ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin, bir tesis yetkilisine dayandırdığı habere göre, 80 kişilik grubun yemek için mola vermesi beklenmeyen bir şeydi ve tesis çalışanları hazırlıksız yakalandı.

Peşmergeler restorandaki çorba, kuru fasulye ve pilavın tamamını bitirdi.

Yemekler yeterli olmayınca Urfa kebabı yapıldı. Gruba refakat eden özel harekatçıların da yemek yedikleri belirten haberde, tesis yetkilisi, "Hesap ödemedena yrıldılar. Kimse de aramadı, adisyonları sakladık" dedi.

Yemeğin kişi başı maliyetinin 13, toplam hesabın ise 1040 TL olduğu kaydedildi.


SONRAKİ HABER