'Güvenli bölge ÖSO'yu DAEŞ'in baskısından kurtarır'

- Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Karslı, 'güvenli bölge ÖSO'yu terör örgütü DAEŞ'in baskısından kurtarır' dedi.

F5HABER F5HABER
'Güvenli bölge ÖSO'yu DAEŞ'in baskısından kurtarır'

HALEP (AA) - HASAN ÖZKAL - Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, oluşturulacak güvenli bölgenin, Özgür Suriye Ordusunu (ÖSO) terör örgütü DAEŞ'in baskısından kurtaracağını söyledi.

Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in uzun süredir stratejik konumdaki Halep'e bağlı Azez ilçesini ele geçirmeye çalıştığını belirtti.

Terör örgütünün özellikle bomba yüklü araçlarla saldırdığını anlatan Karslı, DAEŞ'in bu tür eylemlerle Türkmenleri sindirmeye çalıştığını vurguladı. 

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyi için gündeme getirdiği güvenli bölgeyi desteklediklerini anlatan Karslı, şöyle konuştu:

"Muhalif gruplar bir yandan Esed diğer taraftan DAEŞ ile mücadele ediyor. Azez ve çevresinde oluşturulacak güvenli bölge ise ÖSO'yu terör örgütü DAEŞ'in baskısından kurtaracaktır. Böylece Esed yönetimine daha sonuç alıcı darbeler vurma imkanımız olacak. Bundan dolayı bu planı çok önemsiyoruz."

Karslı, Esed yönetimi ve DAEŞ'e karşı başarılı olabilmeleri için askeri mühimmat ve lojistik desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. 

DAEŞ'in, muhaliflerle Türkiye'nin ilişkisini kesmeyi amaçladığını belirten Karslı, "Terör örgütü, son 2 yıl içinde Azez bölgesine bombalı araç ve intihar saldırısı olmak üzere 57 eylemde bulundu. Bunların tek gayesi Azez'i alabilmek ancak ÖSO olarak buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Karslı, güvenli bölgenin, DAEŞ'in hedefine engel olacağını sözlerine ekledi. 

SONRAKİ HABER