için kaldı

ABD bilgi veriyor, Türk jetleri bombalıyor

Dışişleri Bakanlığı tarafından Suriye'deki IŞİD mevzilerinin koalisyon güçleriyle ortak hava harekatı ile vurulduğu açıklamasının ayrıntıları gün yüzüne çıkıyor.

F5HABER F5HABER
ABD bilgi veriyor, Türk jetleri bombalıyor

Dışişleri Bakanlığı tarafından Suriye'deki IŞİD mevzilerinin koalisyon güçleriyle ortak hava harekatı ile vurulduğu açıklamasının ayrıntıları gün yüzüne çıkıyor.

Askeri yetkililer Suriye'deki IŞİD mevzilerinin koalisyon uçakları ile ilk defa vurulmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yetkililer İncirlik Hava Sahası'nın ABD ve koalisyon uçaklarına açılmasının ardından IŞİD'e karşı ortak operasyon yapıldığını duyurdu. Koalisyon uçaklarının konuşlu bulunduğu İncirlik Hava Sahası'ndaki Türk jetleri ve Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde konuşlu olan savaş uçaklarının hedefleri başarı ile vurduğu belirtildi. Askeri yetkililer, ilk defa koalisyon güçleri ile Türk savaş uçaklarının katıldığı operasyonda istihbaratın ABD tarafından verildiğini dile getirdi. ABD tarafından verilen istihbarat üzerine İncirlik ve Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde konuşlu bulunan savaş uçaklarının verilen koordinatları vurarak sorunsuz bir şekilde üslerine geri dönüş yaptığı bildirildi.

SINIR DIŞI OPERASYONDA SURİYE İÇİN TAM YETKİ

Öte yandan önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülerek Bakanlar Kurulu'nda kararı verilecek olan sınır dışı operasyon tezkeresinin 1 yıl daha uzatılacağı ve Suriye için sınır dışı tezkereye tam yetki verilmesinin beklendiği belirtildi. Tezkerenin 1 yıl daha uzatılması ve Suriye'ye olası operasyonlarda Genelkurmay Başkanlığı'na tam yetki verilmesi üzerine IŞİD'e yönelik operasyonların sıklaştırılacağı kaydedildi.

DİYARBAKIR'A UÇAK TAKVİYESİ

ABD tarafından verilen istihbarat üzerine İncirlik'te konuşlu bulunan koalisyon güçlerine ait uçaklar ile Diyarbakır'da konuşlu bulunan Türk jetlerinin IŞİD'e yönelik operasyonları sürerken, Diyarbakır'a savaş uçağı takviyesi yapıldığı belirtildi. Askeri kaynaklar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bünyesindeki Amasya Merzifon'da konuşlu bulunan 5. Ana Jet Üssü'ne bağlı Akıncı ve Tunç filolarına ait uçakların da takviye amacıyla Diyarbakır'a sevk edildiğini kaydetti.

(İHA)

SONRAKİ HABER