Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ile Eş Başkanı Anlı gözaltına alındı (4)

DBP: KAYYUM ATAMA UYGULAMALARININ BAŞKA BİR AŞAMAYA ULAŞTIĞINI GÖRÜYORUZDemokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel merkezi, üyeleri olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kayyım atama uygulamalarının bir örneğini bu akşam son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin Eş Başkanlarına yönelik gözaltı...

F5HABER F5HABER
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ile Eş Başkanı Anlı gözaltına alındı (4)

DBP: KAYYUM ATAMA UYGULAMALARININ BAŞKA BİR AŞAMAYA ULAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel merkezi, üyeleri olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kayyım atama uygulamalarının bir örneğini bu akşam son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin Eş Başkanlarına yönelik gözaltı uygulamasıyla başka bir aşamaya ulaştığını görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

DBP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, uzun süredir partilerine bağlı belediyeler üzerinden gelişen baskıların, Kayyum atama uygulamalarının bir örneğinin bu akşam son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına yönelik gözaltı uygulamasıyla başka bir aşamaya ulaştığını görüldüğü belirtilerek, "AKP'nin sivil darbesi olarak gerçekleşen bu uygulamaya karşı halkımızla beraber en güçlü tutumu göstereceğiz. Hükümet bu uygulamalarından dönünceye ve bu akşam gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere tüm belediye eş başkanlarımız serbest bırakılıncaya kadar sürekli bir mücadele ve eylem içerisinde olacağız. Darbeci AKP ve faşist cephe seçilmiş halk iradesini teslim alamayacaktır" denildi.

BELEDİYE'DE ARAMALAR SÜRÜYOR

(DHA - Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR)
SONRAKİ HABER