için kaldı

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın

İstanbul'da Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bölgesindeki bir fabrikada yangın çıktı. Yangın hızla büyüdü. Bölgede alarm verildi. Yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının yaşandığı fabrikada patlama sesleri duyuluyor.

POSTA POSTA
Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın

Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangının sıçraması nedeniyle alev alan itfaiye aracındaki yangın da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Geniş bir alan üzerine kurulu fabrikadaki yangına müdahale eden ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın - Resim : 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Tuzla'daki yangında yaralı veya can kaybı yok. Yangına 48 araç 138 personelle müdahale yapılıyor. Diğer fabrikalara sirayet önlenmeye çalışılıyor" dedi.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın - Resim : 2

İstanbul İtfaiye Dairesi Başkanı Ali Karahan şöyle konuştu:

Yangın ihbarı saat 11.40'ta geldi 11.49'da ekiplerimiz vardı. Toplam 48 araç ve 138 personelle müdahale çalışmalarımız sürüyor. Fabrikada kısmen arada patlamalar meydana geliyor. İlk gelen bilgiler doğrultusunda herhangi bir yaralı ve can kaybı yok. İtfaiye aracımızda kısa bir süre yanma oldu ve söndürüldü.

Yangın söndürüldükten sonra teknik ekibimiz yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma yapacak. İstanbul'da rüzgarlı bir hava var çalışmalarımız da sirayeti önlemek için. Ormanla ilgili çalışma yapılıyor. 8-9 koldan fabrikaya müdahale yapılıyor. Fabrikada polyester ve başka kimyasal maddeler var. Kimya ürününün olması yangının boyutunu biraz yükseltiyor ama inşallah çevre fabrikalara sirayet etmemesi için çalışıyoruz. Anadolu Yakası'nın tüm itfaiye ekipleri bu bölgede.”

DEVAMI GELİYOR...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER