Dünya ısınıyor yangınlar artıyor

İklim krizinin sıcaklıkları arttırmasından dolayı yangınların da arttığını söyleyen uzmanlar Türkiye, Yunanistan ve Avustralya’daki yangınları hatırlatarak “İklim krizinin sınırı ve ülkesi yok” diyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünya ısınıyor yangınlar artıyor

2019’un ağustos ayında Avustralya’nın New Yeni Güney Galler eyaletinde başlayan yangın aylar içerisinde diğer eyaletlere de yayıldı. Yüz binlerce insanın yerinden olduğu, 25 kişinin hayatını kaybettiği, 500 milyon hayvanın öldüğü yangınlarda İstanbul’un yüzölçümünün yaklaşık 15 katına denk gelen

8 milyon hektarlık bir alan kül oldu. Yağmurların başlamasıyla bittiği düşünülen yangınla ilgili uzmanlar “mega yangının” kapıda olabileceğine ilişkin uyarıda bulundu. Avustralya Meteoroloji Bürosu, ülkede yangınların sıklığının arttığını ve yangın mevsimlerinin süresinin uzadığını belirtiyor. Uzmanlar kış aylarındaki yağış miktarı azalırken, sıcaklıkların yükseldiğini, uzayan yangın mevsimlerinin ve artan sıcak hava dalgalarının iklim kriziyle ilişkili olduğunu vurguluyor.

EN SICAK 4. YIL OLDU

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER