için kaldı

Korkutan Corona virüs açıklaması: Yüzde 86'sı toplumda dolaşıyor

ABD’de yapılan bir çalışmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıyıcılarının yaklaşık yüzde 86'sının fark edilmeden toplumda dolaştığı ve "gizli" olarak adlandırılan bu vakaların, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını körüklediği belirtildi.

VATAN VATAN
Korkutan Corona virüs açıklaması: Yüzde 86'sı toplumda dolaşıyor

Science Dergisi'nde yayımlanan bir araştırmada, Çin'de seyahat  kısıtlamaları uygulanmadan önce her 7 vakadan 6'sının fark edilmeden virüsün  yayılmasını tetiklediğine dikkati çekildi.   Bilgisayar modellemesi kullanarak, Çin'in Wuhan bölgesinden başlayarak  dünyaya yayılan salgının izlerini takip eden araştırmacılar, az belirti gösteren  veya hiç göstermeyen "gizli virüs" taşıyıcılarının, hastalığı şu ana kadar teyit  edilen vakaların üçte ikisine bulaştırdıklarını tesbit ettiklerini kaydetti.   Araştırmada, "Yeni tip koronavirüsü taşıyan insanların yüzde 86'sının  tespit edilmeden toplumda dolaştığı" vurgulandı.   "Gizli taşıyıcıların çoğu hafif veya hiç belirti göstermiyor"   Raporun yardımcı yazarlarından Columbia Üniversitesinden Jeffrey  Shaman, "Salgının yayılmasını sağlayan bu kayda girmeyen enfeksiyon vakalarıdır.  Bu gizli taşıyıcıların çoğu hafif veya hiç belirti göstermiyor. İnsanlar  üşüttüklerini sanıyor." ifadelerini kullandı.   Shaman, raporda ortaya çıkan sonucun, salgının patlak verdiği  bölgelerde sosyal kısıtlamaların önemini gösterdiğini belirterek, "Bu gerçek  (gizli taşıyıcılar), salgının önlenmesi için de ortaya büyük zorluklar koymaya  devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.     

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER