için kaldı

Binali Yıldırım uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Kanunsuz iş yapanı kulağından tutar şehirden göndeririz" dedi.

F5HABER F5HABER
Binali Yıldırım uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Kanunsuz iş yapanı kulağından tutar şehirden göndeririz" dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Çırpıcı 1453 Sosyal Tesisleri'nde sektör temsilcileriyle kahvaltılı programda buluştu. Yıldırım seçimlerde AK Parti Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy ve kendisi için destek istedi. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin(ASKON) açılışına katılan Yıldırım, Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti. Merkezefendi Millet Kıraathanesi'nde gençlerle bir araya geldi. Zeytinburnu'nda gerçekleştirdiği ziyaretlerde Yıldırım'a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak eşlik etti.

Zeytinburnu'ndaki otopark meselesine değinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 5 yerde yaklaşık 9 bin 800 araçlık otopark planlaması olduğunu ifade etti. Şehrin en önemli konusunun trafik ve ulaşım olduğunu aktaran Yıldırım, belediye başkan adaylarıyla beraber düzenlenecek olan toplantıda yapılacak çalışmaların paylaşılacağını söyledi.

‘YEŞİL VADİ' PLANI

Yapımı devam eden metro hatlarının Zeytinburnu'na da büyük fayda sağlayacağını belirten Yıldırım, "Yenikapı- Sefaköy - Tüyap metro hattı da yine Zeytinburnu'ndan geçiyor. Bu hatta 33 kilometrede 9 ilçeyi ilgilendiriyor. 20 istasyon var. 50 dakikada şehri doğudan batıya kat etmiş oluyoruz. Zeytinburnu'na 17 bin kişilik stat yapacağız. Zeytinburnu'nda bir gençlik merkezi planlanıyor. Onun inşaatı var. Veliefendi hipodromuyla Esenler Topkule Kışlası arasında bir ‘Yeşil Vadi' planımız var. Bu da Zeyitnburnu'nu ilgilendiriyor. Toplam 44 bin metrekarelik bir yeşil alan üretimini ilçede gerçekleştireceğiz" dedi.

Suriyeli göçmenler konusunda da açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, "Sizlerin desteği ile belediye başkanı olursam, Ömer kardeşimiz de Zeytinburnu'nda belediye başkanı olursa şunu herkesin bilmesi lazım. Burada yaşayan kim olursa olsun bu şehrin, bu ilçenin huzurunu bozacak hiçbir yanlış içinde olamaz. Bağımlılık güvenlik gibi konulara sebep olurlarsa hiç öyle şartların oluşmasını beklemeyiz. Kanunsuz işin yapanın kulağından tutar şehirden göndeririz" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER