için kaldı

İsrail'de sol partiler seçime ortak listeyle girecek

İsrail solunun önde gelen partilerinden İşçi Partisi, Meretz ve Demokratik İsrail Partisi, 17 Eylül'deki erken genel seçimlere ortak listeyle girme konusunda anlaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İsrail'de sol partiler seçime ortak listeyle girecek

İsrail solunun önde gelen partilerinden İşçi Partisi, Meretz ve yeniden siyasete dönen eski Başbakan Ehud Barak'ın kurduğu Demokratik İsrail Partisi, ülkede 17 Eylül'de yapılacak erken genel seçimlere ittifak kurarak girmek için uzun zamandır yaptığı görüşmeleri dün akşam sonuca bağladı.

Meretz'in lideri Nitzan Horowitz, İşçi Partisi lideri Stav Shaffir ve Demokratik İsrail Partisi'nin lideri Barak, dün akşam başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden ittifak görüşmelerinin ardından, partilerinin eylüldeki erken seçimlere ortak listeyle girme konusunda uzlaştı.

BARAK ORTAK LİSTENİN ÜÇÜNCÜ SIRASINDA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER