için kaldı

Teksüt, rotasını Avrupa'ya çevirdi

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, ürünlerini Avrupa’ya ihraç etmeye başladı. Teksüt, başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki 8 ülkeye Çeçil, Örgü, Dil gibi yöresel ve Süzme, Çubuk, Misket gibi yerel peynirler gönderiyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Teksüt, rotasını Avrupa'ya çevirdi

Tam 22 yıldır kesintisiz olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne süt ürünleri ihraç eden Teksüt, Avrupa Birliği’nin Türk süt ürünlerine uyguladığı yasağı kaldırması üzerine Avrupa ülkelerini de ihracat yelpazesine eklemeye başladı.

Teksüt, 2019 Ekim ayı itibarıyla Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç ve Finlandiya’ya ürün gönderdi. İlk etapta Avrupa’daki etnik marketleri hedef alan Teksüt, ağırlıklı olarak Çeçil, Örgü, Dil gibi yöresel ve Çubuk, Misket, Süzme Peynir gibi yerel peynirleri ihraç etti.

14 ülkeye ürün ihraç ediyordu, 22 ülkeye çıktı

Teksüt, uzunca süredir Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Tayvan, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Somali, İsrail ve Umman’a ihracat yapıyordu. Avrupa ülkelerinin eklenmesiyle ülke sayısı 22’ye çıktı.

AB kapısı, Türk süt ürünlerine uzun yıllar kapalıydı

Avrupa Birliği, 2002 yılında Türk süt ürünlerine genel bir ithalat yasağı uygulamaya koymuş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde sektör dernek ve oyuncuları tarafından yürütülen çalışmalar sonucu 2013 yılında bu yasak kaldırılmıştı. Yasak hayli süredir kalkmış olmasına karşın AB’nin uzun soluklu denetimleri nedeniyle ihracat izni alabilen ve ihracat yapabilen Türk firma sayısı oldukça sınırlı.

AB kalite standartlarını çoktan aşmış durumdayız

Avrupa ihracatından büyük mutluluk duyduklarını aktaran Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, ”Aslında Türkiye’de pek çok işletme, süt ve süt ürünleri konusunda AB’nin kalite standartlarını çoktan yakalamış ve geçmiş durumda. Teksüt olarak, gıda sektöründe olabilecek en yüksek standartları uygulayarak 1997 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’ne ürün gönderiyoruz. Firma olarak şimdi Avrupa’daki işimizi geliştirecek önemli bir adım atmış olduk. Artık bölgedeki potansiyel pazarları inceleyerek, ihracat hacmimizi genişletmeye odaklanacağız” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER