Hayatın merkezindeki kadınlara ışık tutan oyun: Temiz Ev

Devlet Tiyatrolarının, 2019-2020 sanat sezonunun iddialı eserlerinden, rejisör Aclan Büyüktürkoğlu'nun sahneye koyduğu "Temiz Ev" isimli oyun, Başkentli sanatseverlerin beğenisini kazandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hayatın merkezindeki kadınlara ışık tutan oyun: Temiz Ev

Devlet Tiyatrolarının (DT), duayen rejisör Aclan Büyüktürkoğlu'nun sahneye koyduğu 2019-2020 sanat sezonunun iddialı eserlerinden "Temiz Ev", kadınların hemcinsleriyle ilişkileri ve ölümün hayatın yanı başında olması gibi yaşamın içinden konulara mercek tutarak Başkentli sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Hollywood'da çekilen ilk Türk filmi "Meleklerin Sırrı" filminin yönetmeni ve uluslararası alanda pek çok ödülün sahibi Büyüktürkoğlu'nun çevirisini yaptığı ve yönettiği oyun, hayatın merkezindeki kadınların sevgi ve şefkatle çevresini nasıl değiştirebileceğine ışık tutuyor.

Eser, ruhsal temizliğin önemine, gerçek sevgiye, "insanın özüne uygun olan" diye tabir ettiği "ruh eşi" kavramına da vurgu yapıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER