için kaldı

Türkiye'den kritik mesaj! 'Biz hazırız'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Gerekirse Libya'ya asker göndeririz" sözlerinden sonra gündeme gelen seçenekle ilgili net konuştu.

GASTE24 GASTE24
Türkiye'den kritik mesaj! 'Biz hazırız'

Türkiye ile Libya arasında imzalanan Akdeniz Mutabakatı'nın ardından, bölgede yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde kabul edilen Libya mutabakatıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Gerekirse Libya'ya asker göndeririz" açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, "Libyalı kardeşlerimizden talep gelmesi halinde gereğini değerlendirmeye hazırız" dedi. 

Oktay'ın açıklamaları şöyle: 

"Libyalı kardeşlerimizden talep gelmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti olarak gereğini değerlendirmeye hazırız.

Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğiz.

Bölgemizde, Türkiye'yi dahil etmeyerek yapılan planlar, yazılan senaryolar, hak ve hakikatten yana net duruşumuzla birer birer bozulmaktadır. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları ile tüm yaptırım tehditlerine rağmen bölgede teröre önemli darbeler vurduk, vurmaya da devam ediyoruz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GEREKİRSE ASKER GÖNDERİRİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Libya ile imzalanan Akdeniz Mutabakatı'yla ilgili yaptığı açıklamada, "Gerekirse Libya'ya asker gönderebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Ajanslar

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER