Datçalılar onu istiyor

Datça’daki Knidos antik kentinden İngiltere’ye kaçırılan Knidos Aslanı’nın Türkiye’ye iadesi için 4 bin imza toplandı. Datçalılar “Knidos Aslanı bizimdir” diyerek tarihi eserin ülkeye getirilmesini istedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Datçalılar onu istiyor

Muğla Datça’daki Knidos antik kentinde yapılan kazılarda, İngiliz arkeolog Sir Charles Thomas Newton tarafından 1858-1859 yılları arasında Knidos Aslanı bulunmuştu. Newton aslanı İngiltere’ye kaçırmıştı. Şu anda British Museum’da sergilenen Knidos Aslanı’nın Türkiye’ye iade edilmesi için başlatılan imza kampanyasında, bugüne kadar 4 bin imza toplandı. Kampanya, emekli öğretim görevlisi ve belgesel film yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu (74) ile Datçalı Gülkadın Taş Kocadurmuş’ın (58) öncülüğünde, geçen yıl 13 Temmuz’da başlatılmıştı.

Kampanyaya öncülük eden Karslıoğlu, “Aslan heykeli, dönemine göre çok önemli ve değerlidir. Böyle bir başka heykel yok. Knidos Aslanı’nın, İngiltere’den alınarak kendi yurduna getirilmesinin zamanı artık geldi” ifadelerini kullandı.

‘KÜLTÜRÜMÜZÜN PARÇASI’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER