Hamilelikte sigara torunu da etkiliyor

Son yapılan araştırma, hamilelik döneminde sigara içmenin birçok komplikasyonla birlikte, kız bebeklerin doğurganlığına da zarar verdiğini ortaya koydu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hamilelikte sigara torunu da etkiliyor

İzmir’deki Çiğli Bölge Hastanesi’nin 56’sı kız 64’ü erkek yeni doğan bebekle yürüttüğü araştırmaya göre hamilelik süresi boyunca sigara içen annelerin kız bebeklerinin, ilerleyen yaşlarda doğurganlık problemi yaşayabileceğini ortaya çıkardı. Sigara içen annelerin rahmindeki bebeklerin doğurganlıklarının ne şekilde etkileneceğinin araştırıldığı çalışmada, hamilelikte annesi sigara içen kız bebeklerin testosteron seviyesinde kayda değer bir artış gözlendi. Kadınlarda erkeklik hormonu testosteronun yüksek seviyede seyretmesinin sonuçları ise kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Araştırmacılar, hamilelikte sigara içmeyen annelerin kız ve erkek bebeklerinde bu etkilerin görülmediğini belirtiyor. Hamilelikte sigara içmek ayrıca bir çok komplikasyona ve ölü doğum riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar, kız bebeklerin uzun vadede doğurganlıklarının nasıl etkilendiğini de analiz

etmeyi planlıyor.

ERKEN DOĞUM RİSKİ VAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER