Bakan Berat Albayrak Borsa İstanbul’un yeni pazar yapısını değerlendirdi: ‘Sade ve yatırımcılar açısından öngörülebilir’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul’un yeni pazar yapısına ilişkin değerlendirmede bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Berat Albayrak Borsa İstanbul’un yeni pazar yapısını değerlendirdi: ‘Sade ve yatırımcılar açısından öngörülebilir’

Albayrak, Twitter’dan, Borsa İstanbul Pay Piyasası yapısının sadeleştirilerek yeniden gruplandırılmasına ilişkin paylaşım yaptı. Borsa İstanbul’un yeni pazar yapısının yatırımcılara hayırlı olmasını dileyen Bakan Albayrak, “Türkiye sermaye piyasalarını büyütmek, daha fazla yatırımcının bu kaynaklardan faydalanması YEP’te önceliklerimiz arasındaydı. Yeni hisse gruplandırması daha sade ve yatırımcılar açısından öngörülebilir” değerlendirmesinde bulundu.

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Borsa İstanbul tarafından 17 Eylül’de yayımlanan duyuruda, yeni pazar yapısında, işlem esasları açısından farklılıkların net olduğu Yıldız Pazar, Ana Pazar, Alt Pazar, Piyasa Öncesi İşlem Platformu ve Yakın İzleme Pazarı bulunacağı ve düzenlemenin 1 Ekim 2020’de devreye alınacağı bildirilmişti. Dün devreye alınan düzenleme ile pazarlar yeni kriterlere göre tekrar belirlendi. Bugüne kadar Yıldız Pazar Grup1 ve Yıldız Pazar Grup 2’de yer alan hisseler, Yıldız Pazar altında birleşirken, Ana Pazar Grup 1 hisseleri, Ana Pazar’da devam edecek. Düzenleme sonrası en önemli değişiklik ise Ana Pazar Grup 2’deki hisselerin Gelişen İşletmeler Pazarı’ndaki şirketlerle birlikte Alt Pazar’da işlem görecek olması. Pazar değişiklikleri sonrası hisse senetlerinin, işlem yöntemi, açığa satış ve kredili işlem, fiyat marjı ve devre kesici uygulamalarında yapılacak değişikliklerin büyük bir kısmı ise Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) halen devrede olan tedbir uygulamalarının kaldırılmasıyla hayata geçecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER